2013. március 25., hétfő

Zuglóban már igen, Újtelepen mikor?

Ma egy, a Zuglóiak számára kedves hírt olvastam a Facebook-on, aminek nagyon örülök. Bartha Szilvivel együtt vettünk részt a Kert-koordinátor Képzésen, és akkor is már nagyon előrehaladott állapotban volt a kertjük szervezése. Kitartó munkával, civil összefogásban szorgalmasan, időt, energiát és lelkesedést nem sajnálva jártak a 14. kerület Önkormányzatához, akik az első találkozási alkalomtól kezdve nyitottan és támogatólak tárgyaltak a szervezet képviselőivel. Ennek a konstruktív hozzáállásnak az eredménye az a március 23-i összejövetel, ahol az Önkormányzat képviseletében jelen lévő alpolgármester, Rozgonyi Zoltán teljes támogatásáról biztosította a ZUG szervezőit. Az Önkormányzat biztosítja a területet, annak bekerítését, kivilágítását, vízvételi lehetőségét, a most egyesületté alakuló közösség pedig a május végén, júniusban kezdődő kert működtetését.
Bővebben itt olvashattok róla: Piknik a ZUG-ban
Aki a hangulatra és a programra is kíváncsi, azok itt nézhetnek meg szám szerint 44 képet a március 23-i programról: Fényképek a piknikről




Az újtelepi kert sorsa még kérdéses: legutolsó információm szerint a Cseresznyevirág Alapítvány visszalépett a lehetőségtől, hogy egy ismeretlen projektet szárnyai alá véve elinduljon a TÁMOP pályázaton, ma pedig az is kiderült, hogy a Városi Kertek Egyesület a sok, most a tavasz folyamán induló kert megvalósítási munkálatai mellet szintén nem indul el a pályázaton, így a kert  ilyen formában való megvalósítása egyelőre úgy néz ki, hogy meghiúsul.

A két visszalépést követően milyen javaslat kerül a Képviselő Testület elé áprilisban, arra nagyon kíváncsi vagyok. Sőt boldog lennék, ha személyes megkeresést és tájékoztatást is kapnék az Önkormányzattól a kert ügyével kapcsolatban. Telefonszámomat, e-mail címemet ismerik, szeretettel várom a tájékoztatást. Vagy szükséges nekünk is a közeljövőben egy civil szervezetet létrehozni, hogy szervezett formában képviselhessük az újtelepiek érdekeit?

Némi optimizmusra ad okot, hogy a Telekom kiírt egy Közösségi Kert megvalósítását segítő pályázatot iskolák számára, amit továbbítottam a Török Flóris Általános Iskola igazgatónőjének. A telepi suli Ökosikola, a kihelyezett logó szerint nagy hangsúlyt fektetnek az öko-tudatosságra. Ennek fantasztikus megnyilvánulása lenne egy megvalósult kert az iskola udvarában. És mi kell hozzá? Csak részt venni a Vivicittán. Ez egy ilyen sportos iskolának meg sem kottyanhat, nem igaz?

HAJRÁ TÖRÖK, nem csak a kosárlabdában! ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése